YHTEYS ELI BLUETOOTHIN BASEBAND

Verkkoyhteyden muodostaminen

Ennen kuin yhteyttä aloitetaan muodostamaan kaikki laitteet ovat standby-tilassa, jossa ne kuuntelevat viestejä joka 1.28 sekunti. Joka kerran herätessään laite kuuntelee 32 taajuushypyn sarjan. Mikä tahansa laite voi avata yhteyden ja yhteyden avaajasta tulee "master" eli isäntä. Yhteys avataan lähettämällä PAGE tai INQUIRY ja PAGE, jos osoite on tuntematon, viesti. Tuleva isäntä lähettää 16 identtistä viestiä 16 eri taajuudella. Maksimaalinen aika, joka vastaanottajalta (slave eli orja) kuluu viestin saamiseen on 2.56 sekuntia ja keskimääräinen aika on 0.64 sekuntia. Inquiry viestiä käytetään yleensä Bluetooth laitteiden löytämiseen ja se kerää kaikki vastaukset.

Verkkotopologiat

Bluetooth verkko muodostuu yhdestä tai useammasta aliverkosta (piconet l. pikoverkko), jotka muodostavat hajaverkon (skatternet). Yhdessä pikoverkossa on 2-8 laitetta, joista yksi on isäntä ja muut orjia. Pikoverkon sisällä yhteys kulkee aina isännän kautta, mutta orjat voivat olla yhteydessä muiden pikoverkkojen laitteiden kanssa:

Osoitteet:

Jokaisella laitteella on 48-bittinen IEEE 802 osoite. Lisäksi aktiivisilla laitteilla on 3-bittinen MAC-osoite ja pysäköidyillä (parked) laitteilla on 8-bittinen osoite.

Virransäästötilat:

Virransäästötilaa voidaan käyttää, kun dataa ei tarvitse siirtää. Tiloja on kolme: hold, sniff ja park. Isäntä voi laittaa orjan HOLD-tilaan tai orja voi itse vaatia laittoa siihen. Hold-tilassa vain sisäinen kello toimii ja datan siirto jatkuu välittömästi, kun laite muuttuu aktiiviseksi. SNIFF-tilassa laite kuuntelee pikoverkon liikennettä alennetulla tasolla itse sotkeutumatta siihen. Tämä tila on sovelluskohtainen ja on ohjelmoitavissa. PARK-tilassa laite on pikoverkossa, mutta ei ota lainkaan osaa siihen. Se on menettänyt MAC-osoitteensa ja kuuntelee isännältä tulevaa liikennettä yhdistyäkseen jälleen. Park-tilassa on alhaisin käyttösuhde, hold-tilassa seuraava ja sniff-tilassa korkein.