Vaasan Ammattikorkeakoulu     Väylät ja oheislaitteiden harjoitustyö 08.04.2005

Pekka Herala & Kimmo Kakkuri
I-TT-4V              I-TT-3A

BLUETOOTH TEKNOLOGIASTA

 

Alkusanat

Langaton tiedonsiirto Bluetoothilla - tulevaisuuden tiedonsiirto ? Vastaamme 6 vuotta alkuperäisen tutkielmamme jälkeen: Kyllä, BT on tullut jäädäkseen.

Langattomalla tiedonsiirrolla on monia etuja perinteiseen kaapelien välillä tapahtuvaan tiedonsiirtoon ja suurin osa niistä on käyttäjäkohtaisia. Tästä syystä emme ryhtyneet pohtimaan etuja ja haittoja joita vuosien saatossa on löytynyt, vaan esittelemme langatonta tiedonsiirtoa bluetooth menetelmällä radioaaltojen avulla.

Aluksi ajattelimme keskittyä vertailemaan kahta erilaista tapaa toteuttaa langatonta tiedonsiirtoa, mutta totesimme niiden erojen olevan tiivistettävissä muutamaan lauseeseen. IrDA ( Infrared Data Association eli Infrapunatiedonsiirto ) toteuttaa yhteyden ainoastaan kahden laitteen välillä infrapunasignaalin avulla ja vaatii näköyhteyden laitteeseen, kun Bluetooth toteuttaa yhteyden useiden (8) laitteiden välillä radioaalloilla eikä vaadi tarkkaa kohdistamista. Näistä eroista johtuvat kummankin heikot ja vahvat puolet sekä niiden käyttökohteet.

Lisää tietoa esim: | Google Search | ImgFly | Wikipedia |