Menu Sulje Menu 
Kertomus sähköpyörän ostamisesta ja varustelusta.
Sähköpyöräilyä
Ouluun Orbea Gain
Valot   Akku
Ajot Renkaat
Mittari

Kertomus sähköpyörän hankinnasta syksyllä 2020

Ostin itselleni Orbea Gain sähköpolkupyörän synttärilahjaksi

Kertoilen kauan eläneestä ja vihdoin toteutuneesta haaveestani hankkia sähköavusteinen polkupyörä sekä sen varustamisesta itselleni sopivaksi.

Olin elätellyt jo muutamia vuosia toiveita saada hankituksi jonkinmoisen sähköavusteisen polkupyörän ja vuonna 2020 kesällä aloin tehdä haaveestani totta.

Säästin tarkoitusta varten rahaa käteisostoa varten ja samalla tutustuin valikoimiin sekä Suomalaisten että ulkomaalaisten hyvämaineisien polkupyöräliikkeiden sähköpyörä tarjontaan.

Huh hei ja hellurei, tarjontaa oli huikean paljon ja samalla saatavuus oli melkein nolla, merkkejä on paljon enemmän kuin autonvalmistajilla saatavilla ja malleja useissa pyörämerkeissä kymmenittäin.

Tajusin etten millään pystyisi vertailemaan kaikkia merkkejä saati heillä olevia malleja toisiinsa ja otinkin heti aluksi toisenlaisen lähestymistavan sopivan cykkelin löytämiseksi

Tutkin aikani eri pyöräliikkeiden oppaita ja päädyin samaan kuin moni muukin eli etsimään sähköpyörää sen todennäköisen enimmän käyttötarkoituksen mukaan joka minulla tietysti oli maantie ja kevyen liikenteen ajo kaupungissa ja maaseudulla.

Päädyin vertailussani siistin näköiseen, kevyeen, 9 vaihteiseen, alumiinirunkoiseen, takamoottorilla varustettuun, sleepertyyliseen Espanjalaiseen Orbea Gain pyörään joka on saanut kansainvälistä huomiota keveydestään sekä mm. hinta/laatusuhteestaan ja palkittu Suomessa vuoden pyöräksi 2019.

Pidän erittäin hyvänä puolena sitä että akku on piilotettu etu viistoputken sisälle joten voro ei sitä pysty noin vain nappaamaan mukaansa. Toinen hyvä puoli ratkaisussa on että pyörä näyttää tavalliselta munamankelilta eikä kiinnitä liikaa huomiota. Kolmas hyvä puoli ratkaisussa on että sykkeliä tulee säilytettyä aina lämpimissä sisätiloissa joten ruoste ei ala niin helposti vaivaamaan arkoja osia.

Aloin siis metsästämääm tiettyä pyörämerkkiä ja mallia (Orbea Gain F40) Suomesta ja soitin Turkuun koeajon merkeissä Bikeshop nimiseen liikkeeseen joka sijaitsi myös lähellä Orbean maahantuojaliikettä. Huntteriinkin soitin mutta suhtautuivat nuivasti koeajomahdollisuuteen. Heinäkuun iltapäivänä ajelin siis kamun kanssa Bikeshop kaupan parkkipaikalle ja lampsimme sisälle koeajon merkeissä.

Kauaa ei nokka tuhissut kun sainkin koeajettavaksi Orbea Gain F40 pyörän ja suunnistin pyörätietä pitkin ylämäkeen. Ajelin useita kilometriä eteenpäin ja tunnustelin sekä tutkin pyörän ominaisuuksia, vaihdoin vaihteita isommalle ja pienemmälle sekä säätelin tehostuksen määriä edestakaisin.

Miellyin heti kyseiseen pyörään vaikka takana oli 300km automatka Seinäjoelta Turkuun, kevytkulkuinen ja sievä pyörä tuumasin ajolta tullessani ja aloin tinkimään hintaa alaspäin. No eivät pudottaneet latin latia joten tuumasin mielessäni: OK ja ajellaampa kotiin toiset 300km.

Noin viikon päästä tiesin jo tarjonnan ja hinnat maailmalla. Mutta mutta; koot, värit ja mallit olivat loppuneet tyystin ja tarjontakin väheni viikko viikolta. Kunnes eräänä marraskuun alun päivinä 2020 tuli 1 kpl M-kokoa myyntiin Saksan Bikester liikkeessä.

Syntymäpäiviini oli vajaa 2 viikkoa aikaa joten siltä istumalta painoin tilaa nappia vihreän M-koon Orbea Gain F40 kohdalta ja jäin odottelemaan pyörääni kotiutuvaksi. Se tulikin kotiini kannettuna noin 5ssä päivässä ja otin sen paketista saman tien.

Paketti saapunut

Paketti saapui 16.11.2020 ja alan sitä avaamaan.

Paketista löytyi polkupyörä kovin puutteellisilla varusteilla

Paketista löytyi polkupyörä kovin puutteellisilla varusteilla. Puuttui: melkein kaikki.

Siispä laittamaan polkimet ja muutakin varustetta kiinni

Siispä laittamaan polkimet ja muutakin varustetta kiinni.

Takalokasuojan asentaminen vaatii takapyörän irrottamisen

Etu ja takalokasuojan asentaminen vaatii pyörän irrottamisen, etulokari jo paikoillaan. Vaihdoin haarukan läpivientiin rosteripultin.

Nyt on molemmat ennalta ostamani lokasuojat kiinni

Nyt on molemmat ennalta ostamani lokasuojat kiinni, laitoin myös aiemmin ostamani takavalon kiinni istuinpylvääseen.

Viikon päästä tuli pyörään sopiva tarakka

Viikon päästä tuli pyörään sopiva tarakka jonka asensin paikoilleen. Takaheijastin, soittokello ja kirstuksen luja titaani U-lukko jossa rälläkkälaikan tuho.

Juomapullo teline kiinni

Juomapullo teline kiinni, kokeilin myös sivulaukkua jonka otin pois sen haistua kovasti homeelta. Valot ja virtalähde hakevat paikkaansa.

Suuren homeisen sivulaukkuni tilalle tällainen

Wanhan homeisen 35 L sivulaukkuni tilalle haaveilen tällaista matalaa ohutta leveämpää 12 L laukkua jonne mahtuisi päivän kahden reissuilleni:
2 laturia, vähän evästä ja juomaa sekä paljon pientä tarpeellista.
MouseOver: Sama laukku piilopuolelta, eikä biltemassa kovin kalliskaan.

Seisontatuki on kätevä ja tarpeellinen että saat pyörän pysymään pystyssä sivutuella

Seisontatuki on kätevä ja tarpeellinen että saat pyörän pysymään pystyssä sivutuella.

Käsien otteen vaihtamiseksi laitoin ohjaustankoon nousu/pystykahvat

Käsien otteen vaihtamiseksi laitoin ohjaustankoon säädettävät nousu / pystykahvat.

ajoasento on vieläkin makaava

Koska ajoasento on vieläkin makaava ja rasittaa käsiä sekä ranteita lisäsin apukahvat joita piti asetella monta kertaa että tulivat oikeaan asentoon. Laitoin myös kännytelineen sekä peilin ohjaustankoon. Turvaviiri myös tarpeellinen.

Peili ei tahtonut pysyä paikoillaan Hommasin myös 11bar jalkapumpun

Peili ei tahtonut pysyä paikoillaan joten litistin hieman rosteri nyloc mutteria viilapenkissä. Presta venttiilihatut ja juurimutterit myös kiinni.
Hankin myös 11 bar jalkapumpun koska wanhalla sähköpumpullani vei 10 min. kovettaa rengasta.

3 lukkoa ei ole liiottelua

3 lukkoa ei ole liiottelua. Yksi näistä hälyttävä ja päästää korviasärkevän metelin jos joku kajoaa pyörään.
Tällä hetkellä (5.5.2021) pyörän tehojen säätö iWoc Trio säätimestä ei toimi. Sjoella kukaan ei osaa/halua korjata pyörääni.
Myyjäliike vastasi 8.5 ja pyysi lisäaikaa. Vaikka myyntipuoli toimii salaman nopeasti niin huolto ja takuu eivät toimi!

ebikemotion x35 iwoc trio c ant+

Ebikemotion x35 Iwoc Trio C Ant+ löytyi Sveitsistä stdistribution.ch nimisestä firmasta yhteensä 128€ n hintaan. (82.05 CHF + 52,18€ tulli)
Tullimaksu (52,18€) piti siis maksaa myös lisäksi koska Sveitsi ei ole EUn eikä ETAn vaan Schengen ja EFTA jäsen.
Huolto ja korjaus tehtiin Orbean jälleenmyyjällä Kokkolassa Lybäcllä.

Polkupyöräreitit Bikemap.net | Rengaskoot | Sääntöjä pyöräliikenteeseen

Sähköpyörä sivuja ladattu 928 kertaa 9.4.2021 lähtien | Updated at Mobile friendly: 06-06-2021 | © sivustot.net